Szybka przystawkę na ciepło. Ładnie wygląda i wyśmienicie smakuje :).
SKŁADNIKI:
- 2 serki camembert
- jajko
- bułka tarta
- sól i pieprz
- konfitura z żurawiny
- 2 garście rukoli
- pomidorki koktajlowe
- olej do smażenia
WYKONANIE:
- Jajko roztrzepać widelcem i doprawić solą oraz pieprzem.
- Serek camembert obtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej. Gotowe kotlety smażyć z obu stron na złoty kolor.
- Rukolę umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu. Na liściach położyć usmażony ser polany konfiturą z żurawiny. Udekorować pomidorkami koktajlowymi.
w środku musi się niesamowicie ciągnąć... żurawinka do tego i jestem w niebie :)
OdpowiedzUsuńWspaniała przystawka a jak pięknie podana :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.