sobota, 15 listopada 2014

Camembert w Panierce

Camembert w Panierce

Camembert w Panierce
Szybka przystawkę na ciepło. Ładnie wygląda i wyśmienicie smakuje :).


SKŁADNIKI:



    • 2 serki camembert
    • jajko
    • bułka tarta
    • sól i pieprz
    • konfitura z żurawiny
    • 2 garście rukoli
    • pomidorki koktajlowe
    • olej do smażenia


WYKONANIE:

  1. Jajko roztrzepać widelcem i doprawić solą oraz pieprzem.
  2. Serek camembert obtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej. Gotowe kotlety smażyć z obu stron na złoty kolor.
  3. Rukolę umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu. Na liściach położyć usmażony ser polany konfiturą z żurawiny. Udekorować pomidorkami koktajlowymi.

SMACZNEGO :)

przystawka camembert jajka bułka tarta żurawina rukola pomidorki koktajlowe olej

2 komentarze:

  1. w środku musi się niesamowicie ciągnąć... żurawinka do tego i jestem w niebie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniała przystawka a jak pięknie podana :)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

    OdpowiedzUsuń

Sharing Buttons