Dzisiaj coś mega szybkiego i na prawdę prostego. W roli głównej tej jesieni oczywiście dynia. Tym razem w postaci delikatnych placuszków podanych z serowym sosem. Skusicie się?
SKŁADNIKI:
- 3 szklanki dyni startej na grubych oczkach
- 3 łyżki mąki
- jajko
- 1/2 łyżeczki startego imbiru
- sól, pieprz
- olej do smażenia
- sos serowy
WYKONANIE:
- Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać łyżką. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Smażyć na patelni z olejem z obu stron na złoty kolor.
- Podawać na ciepło z sosem serowym lub innym. Dla wzbogacenia smaku posypać szczypiorkiem.
dyniowe placuszki na słodko i słono, uwielbiam! <3
OdpowiedzUsuńna słodko jeszcze nie próbowałam, ale na pewno spróbuję :)
Usuńpozdrawiam Jula G. :)
ja jestem wielką fanką dyni i takie placki na pewno by mi zasmakowały :)
OdpowiedzUsuńja też od 3 lat jestem wręcz zakochana w potrawach z dyni :)
Usuńpozdrawiam Magdaleno Kuchaja :)
muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuń