sobota, 11 marca 2017

Surówka z Selera Naciowego i Kapusty Pekińskiej

Surówka z Selera Naciowego i Kapusty Pekińskiej

Surówka z Selera Naciowego i Kapusty Pekińskiej
Seler naciowy nie tylko pasuje do sałatek, ale również pysznie smakuje jako dodatek do surówki.


SKŁADNIKI:



    • 6 łodyg selera naciowego
    • 1/3 kapusty pekińskiej
    • 1/2 ogórka szklarniowego
    • 1/2 pęczka szczypiorku
    • 2 łyżki jogurtu greckiego
    • 2 łyżki majonezu
    • ząbek czosnku
    • 1/2 łyżeczki miodu
    • pieprz

WYKONANIE:

  1. Seler umyć i pokroić w cienkie plasterki.
  2. Kapustę pekińską pokroić w paski.
  3. Ogórka obrać i pokroić w półksiężyce.
  4. Szczypiorek pokroić.
  5. Jogurt grecki wymieszać z majonezem, miodem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. 
  6. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać razem. Doprawić pieprzem.

SMACZNEGO :)

surówka seler naciowy kapusta pekińska ogórek szczypiorek jogurt naturalny majonez czosnek miód pieprz

1 komentarz:

Sharing Buttons