środa, 22 marca 2017

Chleb Baltonowski

Chleb Baltonowski

Chleb Baltonowski
Bardzo dawno nie wstawiałam żadnego przepisu na pieczywo. Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na jeden z moich ulubionych chlebów - Chleb Baltonowski. Jeden z najbardziej popularnych chlebów sprzedawanych w piekarniach i sklepach. Dzięki gotowej mieszance możemy w łatwy sposób przyrządzić go sami w domu.

SKŁADNIKI:



    • 500 g mąki Chleb Baltonowski
    • 5 g drożdży
    • 300 ml letniej wody

WYKONANIE:

  1. Wszystkie składniki włożyć do jednej miski. Wyrobić ręcznie ciasto.
  2. Przełożyć do natłuszczonej formy i odstawiamy pod przykryciem na godzinę w ciepłe miejsce.
  3. Piec przez ok. 45 minut w temperaturze 200°C. Wystudzić na kratce.

SMACZNEGO :)

pieczywo mąka drożdże woda

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons