Seler naciowy nie tylko pasuje do sałatek, ale również pysznie smakuje jako dodatek do surówki.
SKŁADNIKI:
- 6 łodyg selera naciowego
- 1/3 kapusty pekińskiej
- 1/2 ogórka szklarniowego
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 2 łyżki majonezu
- ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki miodu
- pieprz
WYKONANIE:
- Seler umyć i pokroić w cienkie plasterki.
- Kapustę pekińską pokroić w paski.
- Ogórka obrać i pokroić w półksiężyce.
- Szczypiorek pokroić.
- Jogurt grecki wymieszać z majonezem, miodem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
- Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać razem. Doprawić pieprzem.
Pyszna surówka :)
OdpowiedzUsuń