Rozgrzewający gulasz rybny z dodatkiem aromatycznego curry.
SKŁADNIKI:
- 40 dag filetów z dorsza
- puszka krojonych pomidorów
- 3 cm startego imbiru
- łyżka czerwonego curry (łagodna)
- cebula
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki śmietany 12%
- łyżka cukru brązowego
- łyżka mąki pszennej
- sól i pieprz
WYKONANIE:
- Cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na dużej patelni z oliwą i startym imbirem.
- Następnie dodać łyżkę czerwonej pasty curry i smażyć razem przez 2 minuty.
- Rybę obtoczyć w mące pszennej i przełożyć na patelnię. Podsmażyć delikatnie mieszając. Dodać zmiksowane pomidory, przykryć i dusić przez ok. 15 minut co jakiś czas mieszając.
- Przyprawić pieprzem, solą oraz cukrem. Dodać dwie łyżki śmietany, wymieszać i podawać na ciepło z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz