środa, 15 marca 2017

Krem z Zielonego Groszku

Krem z Zielonego Groszku

Krem z Zielonego Groszku
Zupa w wiosennym kolorze z groszku zielonego, podawana z groszkiem ptysiowym.


SKŁADNIKI:



    • 500 g groszku zielonego
    • 2 cebulki dymki
    • 3-4 szklanki bulionu
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1/2 łyżeczki cukru kryształ
    • łyżka soku z cytryny
    • sól i pieprz
    • groszek ptysiowy lub grzanki

WYKONANIE:

  1. Dymkę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę i zeszklić. Dodać groszek zielony, poddusić i zalać bulionem. Gotować przez 10-15 minut.
  2. Zupę zmiksować i doprawić solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

SMACZNEGO :)

zupa groszek cebula bulion oliwa cukier cytryna sól pieprz groszek ptysiowy

1 komentarz:

Sharing Buttons