piątek, 3 lutego 2017

Krewetki w Chrupiącej Panierce

Krewetki w Chrupiącej Panierce

Krewetki w Chrupiącej Panierce
Krewetki w chrupiącej i pikantnej panierce podane z ulubionym sosem. Idealna przekąska na ciepło lub na zimno.


SKŁADNIKI:



    • opakowanie krewetek
    • 3/4 szklanki bułki tartej
    • łyżka mąki pszennej
    • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    • 1/4 łyżeczki chili w proszku
    • szczypta pieprzu kajeńskiego
    • duże jajko
    • 1/3 łyżeczki soli
    • 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego
    • 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
    • olej do smażenia

WYKONANIE:

  1. Krewetki rozmrozić i oczyścić razem z ogonkami. Przelać wodą i wysuszyć ręcznikiem papierowym.
  2. W misce wymieszać: bułkę tartą, mąkę, słodką paprykę, chili, pieprz kajeński, pieprz czarny, sól oraz czosnek granulowano.
  3. W osobnej misce roztrzepać jajko.
  4. Krewetki kolejno obtaczać w jajku, bułce tartej i smażyć na głębokim oleju przez 3 minuty.
  5. Upieczone wyłożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać z ulubionym sosem.

SMACZNEGO :)

przystawka krewetki bułka tarta mąka pszenna papryka słodka chili pieprz kajeński jajka sól pieprz czosnek granulowany olej

1 komentarz:

  1. Krewetki w bułce tartej ? Jakoś sobie tego nie wyobrażam... A jednak! Wyglądają cudownie. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń

Sharing Buttons