niedziela, 26 lutego 2017

Roladki z Kurczaka z Gruszką i Gorgonzolą

Roladki z Kurczaka z Gruszką i Gorgonzolą

Roladki z Kurczaka z Gruszką i Gorgonzolą
Delikatne roladki z kurczaka nadziewane słodką gruszką i gorgonzolą.


SKŁADNIKI:



    • podwójny filet z kurczaka
    • gruszka
    • gorgonzola
    • bułka tarta
    • 2 jajka
    • sól i pieprz
    • olej do smażenia

WYKONANIE:

  1. Filety z kurczaka podzielić na cienkie plastry. Delikatnie rozbić mięso przez folię spożywczą. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Gruszkę obrać i pokroić w długie słupki.
  3. Gorgonzolę pokroić w długie słupki.
  4. Na każdy filet nakładać gruszkę oraz ser. Zwijać w roladę i obtoczać w jajku oraz bułce tartej.
  5. Smażyć na patelni z dodatkiem oleju na złoty kolor z każdej strony.

SMACZNEGO :)

obiad filet z kurczaka gruszka ser pleśniowy bułta tarta jajka sól pieprz olej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons