Pyszne, pożywne śniadanie w wersji na słodko. Kaszę jaglaną jest najzdrowsza z kasz. Posiada wiele właściwości odżywczych, oczyszcza organizm, przyspiesza metabolizm, jest lekkostrawna, sycąca i daje energię na resztę dnia. Można ją przyrządzić z ulubionymi przyprawami i owocami.
SKŁADNIKI (4 porcje):
- 250 g kaszy jaglanej
- 450 ml mleka
- 2 banany
- 2 łyżki miodu
- kardamon mielony
- imbir mielony
WYKONANIE:
- Kaszę jaglaną prażyć na suchej patelni przez 5 minut. Następnie przełożyć na sitko i przelać wrzątkiem.
- Mleko zagotować i wsypać kaszę. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut. Następnie zdjąć z palnika i włożyć pod kołdrę na 10 minut.
- Dodać miód, kardamon, imbir i delikatnie wymieszać łyżką.
- Banany obrać i pokroić w plasterki. Podawać z kaszą jaglaną
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz