poniedziałek, 9 stycznia 2017

Roladki z Kurczaka z Białymi Warzywami

Roladki z Kurczaka z Białymi Warzywami

Roladki z Kurczaka z Białymi Warzywami
Dzisiaj na obiad delikatne roladki z mięsa z kurczaka, zawijane z białymi warzywami i obtoczone w ziołowej panierce.


SKŁADNIKI:



    • mała podwójna pierś z kurczaka
    • 2 średnie pietruszki
    • pół selera dużego
    • biała część pora
    • 2 jajka
    • 2 łyżki posiekanego koperku
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • 100 g bułki tartej
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • łyżka masła
    • olej do smażenia
    • sól i pieprz

WYKONANIE:

  1. Mięso pociąć wzdłuż na cienkie filety. Rozbić delikatnie tłuczkiem na kotlety. Doprawić z każdej strony solą oraz pieprzem.
  2. Bułkę tartą wymieszać z koperkiem i pietruszką.
  3. Pietruszkę oraz selera obrać i umyć. Pokroić w słupki o długości 12-15 cm. Obgotować warzywa we wrzątku przez 8 minut. Odcedzić i wystudzić.
  4. Pora pokroić w długie słupki. Smażyć na patelni na roztopionym maśle przez ok. 1-2 minuty.
  5. Na każdy filet mięsa układać po kilka warzyw. Zwinąć w roladkę tak, aby warzywa wystawały z dwóch jej stron.
  6. Roladki panierować kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej z ziołami,
  7. Mięso smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.
  8. Gotowe roladki przekroić na pół i postawić na talerzu warzywami do góry.

SMACZNEGO :)

obiad pierś z kurczaka pietruszka seler por jajka koperek natka pietruszki bułka tarta mąka masło olej sól pieprz

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons