Pyszne ciasteczka migdałowe z masą mascarpone.
SKŁADNIKI:
- 200 g migdałów (bez skórki)
- 200 g cukru kryształ
- 2 białka
- łyżka kaszy manny
- 150 g serka mascarpone
- 2 łyżki dżemu truskawkowego
- różowy barwnik spożywczy
- łyżka cukru pudru
WYKONANIE:
- Migdały uprażyć na patelni. Przełożyć do blendera i zmiksować razem z cukrem kryształ.
- Białka lekko ubić, dodać barwnik, a następnie migdały z cukrem. Wymieszać dodać na koniec kaszę mannę.
- Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Kulki z masy wielkości orzecha włoskiego układać w odstępach. Oprószyć cukrem pudrem. Piec przez 15 minut w temperaturze 170°C. Wystudzić.
- Serek mascarpone zmiksować z dżemem i barwnikiem. Posmarować ciasteczka i składać po dwa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz