Pyszne ciasteczka migdałowe z masą mascarpone.
SKŁADNIKI:
- 200 g migdałów (bez skórki)
 - 200 g cukru kryształ
 - 2 białka
 - łyżka kaszy manny
 - 150 g serka mascarpone
 - 2 łyżki dżemu truskawkowego
 - różowy barwnik spożywczy
 - łyżka cukru pudru
 
WYKONANIE:
- Migdały uprażyć na patelni. Przełożyć do blendera i zmiksować razem z cukrem kryształ.
 - Białka lekko ubić, dodać barwnik, a następnie migdały z cukrem. Wymieszać dodać na koniec kaszę mannę.
 - Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Kulki z masy wielkości orzecha włoskiego układać w odstępach. Oprószyć cukrem pudrem. Piec przez 15 minut w temperaturze 170°C. Wystudzić.
 - Serek mascarpone zmiksować z dżemem i barwnikiem. Posmarować ciasteczka i składać po dwa.
 



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz