wtorek, 10 stycznia 2017

Ciasteczka Migdałowe z Kremem Truskawkowym

Ciasteczka Migdałowe z Kremem Truskawkowym

Ciasteczka Migdałowe z Kremem Truskawkowym
Pyszne ciasteczka migdałowe z masą mascarpone.


SKŁADNIKI:



    • 200 g migdałów (bez skórki)
    • 200 g cukru kryształ
    • 2 białka
    • łyżka kaszy manny
    • 150 g serka mascarpone
    • 2 łyżki dżemu truskawkowego
    • różowy barwnik spożywczy
    • łyżka cukru pudru


WYKONANIE:

  1. Migdały uprażyć na patelni. Przełożyć do blendera i zmiksować razem z cukrem kryształ.
  2. Białka lekko ubić, dodać barwnik, a następnie migdały z cukrem. Wymieszać dodać na koniec kaszę mannę.
  3. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Kulki z masy wielkości orzecha włoskiego układać w odstępach. Oprószyć cukrem pudrem. Piec przez 15 minut w temperaturze 170°C. Wystudzić.
  4. Serek mascarpone zmiksować z dżemem i barwnikiem. Posmarować ciasteczka i składać po dwa.

SMACZNEGO :)

ciasteczka migdały cukier jajka kasza manna serek mascarpone dżem truskawkowy barwnik różowy cukier puder

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons