Sałatka jest bardzo pożywna. Łączy w sobie słodkość kukurydzy i kwaskowatość pieczarek.
SKŁADNIKI:
- 400 g piersi z kurczaka
- mały słoik pieczarek marynowanych
- mała puszka kukurydzy
- mała puszka białej fasoli
- mały słoik selera marynowanego
- 100 g rodzynek
- 200 g orzechów włoskich
- 4 jajka ugotowane
- pęczek szczypiorku
- majonez
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- sól i pieprz
WYKONANIE:
- Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na patelni z dodatkiem pieprzu oraz soli.
- Rodzynki sparzyć wrzątkiem i odcedzić.
- Orzechy uprażyć na suchej patelni i pokroić.
- Pieczarki pokroić w grubą kostkę.
- Szczypiorek umyć i pokroić.
- Jajka pokroić w kostkę.
- Seler, kukurydzę i fasolę odcedzić. Seler pokroić na mniejsze wiórka.
- Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez, jogurt naturalny i doprawić do smaku. Z wierzchu posypać szczypiorkiem. Podawać po przyrządzeniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz