środa, 1 czerwca 2016

Corn Dogi

Corn Dogi

Corn Dogi
Dzisiaj mini Corn Dogi prosto z kuchni amerykańskiej. Pyszna domowa przekąska na ciepło podana z ulubionym sosem.


SKŁADNIKI:



    • opakowanie parówek
    • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
    • 1/2 szklanki mąki pszennej
    • 1/2 szklanki mleka
    • łyżka cukru
    • łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1-2 szczypty soli
    • duże jajko
    • olej do smażenia
    • patyczki do szaszłyków

WYKONANIE:

  1. Każdą parówkę przeciąć na pół i nadziać na patyczek.
  2. W dużej misce wymieszać mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, cukier, proszek do pieczenia oraz sól.
  3. W osobnej misce wymieszać mleko z jajkiem. Na koniec połączyć składniki suche z mokrymi i zmiksować na gładkie ciasto.
  4. Każdą parówkę zanurzać w cieście, lekko strząsnąć nadmiar i smażyć na głębokim, rozgrzanym oleju przez 3 minuty.
  5. Upieczone ułożyć na ręczniku papierowym.
  6. Podawać na ciepło z ulubionym sosem.

SMACZNEGO :)

przystawka parówki mąka kukurydziana mąka mleko cukier proszek do pieczenia sól jajka olej patyczki

1 komentarz:

Sharing Buttons