Dzisiaj mini Corn Dogi prosto z kuchni amerykańskiej. Pyszna domowa przekąska na ciepło podana z ulubionym sosem.
SKŁADNIKI:
- opakowanie parówek
- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki mleka
- łyżka cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1-2 szczypty soli
- duże jajko
- olej do smażenia
- patyczki do szaszłyków
WYKONANIE:
- Każdą parówkę przeciąć na pół i nadziać na patyczek.
- W dużej misce wymieszać mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, cukier, proszek do pieczenia oraz sól.
- W osobnej misce wymieszać mleko z jajkiem. Na koniec połączyć składniki suche z mokrymi i zmiksować na gładkie ciasto.
- Każdą parówkę zanurzać w cieście, lekko strząsnąć nadmiar i smażyć na głębokim, rozgrzanym oleju przez 3 minuty.
- Upieczone ułożyć na ręczniku papierowym.
- Podawać na ciepło z ulubionym sosem.
oo takich jeszcze nie jadłam
OdpowiedzUsuń