poniedziałek, 26 października 2015

Rożki Serowe z Marmoladą

Rożki Serowe z Marmoladą

Rożki Serowe z Marmoladą
Proste i łatwe w wykonaniu ciasteczka.


SKŁADNIKI:



    • 250 g twarogu zmielonego
    • 250 g mąki pszennej
    • 350 g masła miękkiego
    • łyżka cukru waniliowego
    • marmolada
    • cukier puder do posypania


WYKONANIE:

  1. Z mąki, masła, sera i cukru waniliowego zagnieść lepkie ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki.
  2. Ciasto podzielić na części, rozwałkować na grubość 3-4 mm i wycinać szklanką krążki.
  3. Na środek nakładać marmoladę i połączyć ze sobą boki tworząc rożek.
  4. Piec w piekarniku ok. 20 minut w temperaturze 180°C.
  5. Wystudzone ciasteczka posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO :)

ciasteczka twaróg mąka masło cukier waniliowy marmolada cukier puder
Jesienne słodkości!

10 komentarzy:

Sharing Buttons