środa, 11 lutego 2015

Sałatka z Gruszką i Rukolą

Sałatka z Gruszką i Rukolą

Sałatka z Gruszką i Rukolą
Bardzo lekka i dietetyczna sałatka, która zadowoli każde podniebienie.

SKŁADNIKI (3-4 porcje):



    • 400 g piersi z kurczaka
    • opakowanie rukoli
    • 2 gruszki dojrzałe
    • 4-5 łyżek orzechy nerkowca
    • 3 łyżki pestek dyni
    • 2 łyżki jagód goji
    • przyprawa gyros lub inną
    • łyżka miodu
    • łyżeczka musztardy
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 3-4 łyżki oliwy z oliwek


WYKONANIE:

  1. Pierś z kurczaka obtoczyć w ulubionej przyprawie. Podsmażyć na patelni do grilla z obu stron. Wystudzić i pokroić w plasterki.
  2. Rukolę dobrze umyć, osuszyć i rozłożyć na talerzach.
  3. Gruszki umyć, obrać i pokroić w duże plastry. Rozłożyć na rukoli razem z kurczakiem.
  4. Posypać z wierzchu jagodami goji, pestkami dyni i orzechami nerkowca.
  5. Do szklanki wlać oliwę, miód, musztardę i sok z cytryny. Wymieszać dokładnie i polać delikatnie po sałatce. Można podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

SMACZNEGO :)

sałatka pierś z kurczaka rukola gruszki nerkowce pestki z dyni jagody goi przyprawa gyros miód musztarda sok z cytryny oliwa z oliwek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons