Sałatki od lat robią ogromną karierę na naszych polskich stołach. Szukając nowego smaku i niebanalnej receptury natknęłam się na sałatkę z mango. Jest kolorowa, pełna witamin, a co najważniejsze - sycąca :).
SKŁADNIKI:
- 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
- 200 g ryżu (dziki i parboiled lub 3 kolory)
- świeży owoc mango
- mała puszka kukurydzy
- olej z pestek z winogron
- pęczek natki pietruszki
- sól, pieprz
WYKONANIE:
- Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić.
- Piersi z kurczaka pokroić w kostkę. Doprawić solą i pieprzem, a następnie obsmażyć na złoty kolor.
- Mango obrać i pokroić w kostkę.
- Wszystkie składniki sałatki połączyć ze sobą. Dodać posiekaną natkę pietruszki, olej z pestek winogron i doprawić według uznania solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz