wtorek, 30 lipca 2013

Roladki z polędwicy wieprzowej

Roladki z polędwicy wieprzowej

Roladki z polędwicy wieprzowej
Niesamowicie pyszne i kolorowe :). Doskonale nadają się na niedzielny obiad, kiedy znudzą się Wam kotlety schabowe, mielone lub pieczenie.


SKŁADNIKI:



    • polędwica wieprzowa
    • marynowana papryka (około 3-4 duże kawałki)
    • ogórki kiszone (około 3 średniej wielkości)
    • 2 jajka
    • bułka tarta
    • sól, vegeta, pieprz, papryka słodka
    • olej


WYKONANIE:

  1. Polędwicę pokroić na plastry o grubości 3 cm. Następnie delikatnie rozbić mięso, uważając by nie zrobić dziur.
  2. Ogórki i paprykę pokroić w cienie plasterki.
  3. Jajka doprawić przyprawami wedle gustu i wymieszać.
  4. Na osobnym talerzu przygotować bułkę tartą.
  5. Na kawałku mięsa ułożyć po dwa plasterki papryki i ogórka. Następnie mięso zwinąć w roladkę.
  6. Mięso obtoczyć kolejno w jajku i bułce tartej.
  7. Gdy wszystkie roladki są już gotowe, nagrzać patelnię z olejem i smażyć je na średnim ogniu ze wszystkich stron. 

Uwagi: Na zdjęciu propozycja podania z ziemniaczkami pure i surówką z białej kapusty. Pamiętajcie, aby podczas ubijania nie podziurawić mięsa :).


SMACZNEGO :) 

obiad polędwica wieprzowa papryka marynowana ogórek kiszony jajka bułka tarta sól vegeta pieprz papryka słodka olej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons