sobota, 25 listopada 2017

Makaron z Fasolą - PASTA E FASEU A LA MILANESA

Makaron z Fasolą - PASTA E FASEU A LA MILANESA

Makaron z Fasolą - PASTA E FASEU A LA MILANESA
Włoska odmiana naszej fasolki po bretońsku. Pyszna, sycąca i rozgrzewająca - idealna na jesienne dni.

pasta e faseu a la milanesa

SKŁADNIKI:



    • 400 g fasoli małej
    • 200 g makaronu typu ditaloni
    • 80 g masła
    • 100 g słoniny
    • 1 marchew
    • 1 zielony seler
    • cebula
    • 30 g sosu pomidorowego
    • sól i pieprz

WYKONANIE:

  1. Fasolę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić na noc.
  2. Posiekać w kostkę marchew, selera i cebulę.
  3. W garnku roztopić masło. Dodać warzywa i podsmażyć. Następnie dodać sos pomidorowy, słoninę pokrojoną w kostkę, sól oraz pieprz.
  4. Smażyć przez 2 minuty. Na koniec dodać odcedzoną fasolę z 1,5 l wody. Gotować na średnim ogniu przez 2 godziny pod przykryciem.
  5. Gdy fasola będzie miękka, odłożyć połowę fasoli, a pozostałą część zmiksować.
  6. Makaron ugotować osobno. Dodać do zupy fasolowej, podgrzać i podawać na ciepło.

SMACZNEGO :)


zupa fasola makaron masło słonina marchew seler cebula sos pomidorowy sól pieprz

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons