środa, 22 listopada 2017

Czekoladowy Pudding Chia

Czekoladowy Pudding Chia

Czekoladowy Pudding Chia
Zdrowy i szybki w wykonaniu deser z nasion chia - szałwii hiszpańskiej.


SKŁADNIKI:



    • szklanka mleka (np. migdałowego, koksowego, sojowego)
    • łyżka nasion chia
    • 2-3 łyżki kakao
    • łyżeczka ekstraktu z wanilii
    • łyżeczka skórki z pomarańczy
    • 2 łyżki miodu lub syropu z agawy

WYKONANIE:

  1. Do mleka dodać nasiona chia oraz kakao i wymieszać dokładnie. Odstawić na godzinę.
  2. Dodać ekstrakt z wanilii oraz miód i wymieszać. Przykryć folią spożywczą i odstawić na 6 godzin do lodówki.
  3. Przelać do małych słoiczków i udekorować skórką z pomarańczy oraz kawałkiem świeżej pomarańczy.

SMACZNEGO :)

deser mleko chia kakao ekstrakt waniliowy skórka z pomarańczy miód

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons