Pyszna potrawka z indyka z kaszą jaglaną i warzywami.
SKŁADNIKI:
- 300 g filetu z indyka
- 2 marchewki
- 3 ząbki czosnku
- 200 g ciecierzycy ugotowanej
- 7 pomidorów suszonych w słońcu
- 100 g kaszy jaglanej
- 3 łyżki oleju
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- pieprz czarny
- sól
WYKONANIE:
- Marchew obrać i pokroić w plasterki.
- Czosnek obrać i pokroić w kostkę
- Pomidory suszone przekroić na pół.
- Indyka pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać czosnek, pokrojoną marchew i smażyć przez kilka minut. Następnie dodać pomidory suszone, ciecierzycę i doprawić solą, pieprzem oraz kurkumą. Dolać 1/3 szklanki wody i smażyć, aż warzywa będą miękkie.
- Ugotować kaszę jaglaną, dodać do potrawki i wymieszać delikatnie razem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz