Pyszny, kokosowy wafel o smaku Princessy kokosowej. Łatwy i szybki w przygotowaniu.
SKŁADNIKI:
- 250 g masła
- szklanka cukru kryształ
- 2 łyżki cukru waniliowego
- 1/2 szklanki mleka
- 250 g mleka w proszku
- 100 g czekolady białej
- 1/2 szklanki wiórek kokosowych
- 2 łyżki zmielonych lub pokruszonych płatków migdałów
- opakowanie wafli
WYKONANIE:
- Masło, cukier kryształ, cukier waniliowy oraz mleko zagotować razem. Mieszać do rozpuszczenia masła i cukru. Zdjąć z ognia.
- Czekoladę pokroić w kostkę, dodać do masy i mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Wystudzić.
- Do masy dodawać stopniowo mleko w proszku i mieszać. Następnie dodać kokos i migdały.
- Gotową masą przełożyć wafel, docisnąć deską i pozostawić tak na 1-2 godziny. Pokroić.
Dobry pomysł z czekoladą http://moje-wyroby.blog.pl/zapraszam na blog
OdpowiedzUsuń