Taki oto pyszny sznycel z kurczaka w ziołowej panierce. Przepis z Food Magazine. Polecam!
SKŁADNIKI:
- pierś z kurczaka podwójna
- 2 jajka
- łyżka mleka
- czubata łyżka miodu
- łyżeczka octu balsamicznego
- 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
- szczypta czosnku w proszku
- bułka tarta
- olej do smażenia
WYKONANIE:
- W miseczce przyrządzić marynatę: miód, ocet balsamiczny, zioła prowansalskie, paprykę słodką, przyprawę do kurczaka oraz sól czosnkową. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką.
- Każdą pierś przekroić wzdłuż na pół. Otrzymane 4 porcje rozbić delikatnie na kotlety.
- Marynatą natrzeć mięso, przykryć folią i wstawić na 30 minut do lodówki.
- Jajka roztrzepać z dodatkiem mleka.
- Kawałki kurczaka maczać na przemian w jajku i bułce tartej.
- Smażyć na rozgrzanym oleju na patelni z obu stron na rumiany kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz