poniedziałek, 14 listopada 2016

Sznycel z Kurczaka w Ziołach Prowansalskich

Sznycel z Kurczaka w Ziołach Prowansalskich

Sznycel z Kurczaka w Ziołach Prowansalskich
Taki oto pyszny sznycel z kurczaka w ziołowej panierce. Przepis z Food Magazine. Polecam!


SKŁADNIKI:



    • pierś z kurczaka podwójna
    • 2 jajka
    • łyżka mleka
    • czubata łyżka miodu
    • łyżeczka octu balsamicznego
    • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    • 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    • szczypta czosnku w proszku
    • bułka tarta
    • olej do smażenia

WYKONANIE:

  1. W miseczce przyrządzić marynatę: miód, ocet balsamiczny, zioła prowansalskie, paprykę słodką, przyprawę do kurczaka oraz sól czosnkową. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką.
  2. Każdą pierś przekroić wzdłuż na pół. Otrzymane 4 porcje rozbić delikatnie na kotlety.
  3. Marynatą natrzeć mięso, przykryć folią i wstawić na 30 minut do lodówki.
  4. Jajka roztrzepać z dodatkiem mleka.
  5. Kawałki kurczaka maczać na przemian w jajku i bułce tartej.
  6. Smażyć na rozgrzanym oleju na patelni z obu stron na rumiany kolor.

SMACZNEGO :)

obiad pierś z kurczaka jajka mleko miód ocet balsamiczny zioła prowansalskie papryka słodka przyprawa do kurczaka czosnek w proszku bułka tarta olej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons