czwartek, 12 maja 2016

Chrupiące Krążki Cebulowe - Onion Rings

Chrupiące Krążki Cebulowe - Onion Rings

Chrupiące Krążki Cebulowe - Onion Rings
Dzisiaj przedstawiam Wam słynne danie kuchni amerykańskiej - Onion Rings. Jako że w Polsce są one stosunkowo trudno dostępne, możecie zrobić je sobie sami w domu. Idealne na przekąskę, błyskawiczne w przygotowaniu, wyborne w smaku!


SKŁADNIKI:



    • kilka dużych cebul
    • 150 g mąki pszennej
    • duże jajko
    • 3/4 szklanki mleka
    • łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1/2 łyżeczki soli
    • pieprz
    • bułka tarta
    • olej do smażenia

WYKONANIE:

  1. W misce wymieszać mąkę, mleko, jajko, proszek do pieczenia, sól oraz pieprz.
  2. Cebulę obrać i pokroić w plastry o grubości 5 mm. Podzielić na krążki.
  3. Każdy krążek zanurzać w cieście, a następnie obtaczać w bułce tartej.
  4. Smażyć na głębokim oleju z obu stron na złoty kolor przez ok. 2-3 minuty.
  5. Po usmażeniu ułożyć na papierze kuchennym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Krążki podawać same lub z ulubionym sosem.

SMACZNEGO :)

przystawka cebula mąka jajka mleko proszek do pieczenia sól pieprz bułka tarta olej
Kuchnia Ameryki Północnej 2016

1 komentarz:

  1. Robię podobnie, tylko po obtoczeniu układam na kratce aby obeschły.

    OdpowiedzUsuń

Sharing Buttons