Kruche rożki budyniowe obtoczone w cukrze waniliowym. Przypominają smak dzieciństwa i rozpływają się w ustach.
SKŁADNIKI:
- 220 g mąki pszennej
- 110 g masła miękkiego
- 80 cukru pudru
- 40 g budyniu waniliowego bez cukru
- 2 żółtka
- 2 łyżki mleka
- 3-4 łyżki cukru waniliowego (domowej produkcji) do obtaczania ciasteczek
WYKONANIE:
- Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Owinąć folią i włożyć do lodówki na godzinę.
- Odrywać z ciuasta małe kawałki i formować rożki.
- Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piec w temperaturze 180°C przez ok. 12 minut.
- Po upieczeniu, jeszcze ciepłe, obtaczać w cukrze waniliowym.
Wow, jakie łatwe i szybkie :D Super !! :D
OdpowiedzUsuńSuper szybkie wykonanie i jaki ładny efekt :)
OdpowiedzUsuń