środa, 18 maja 2016

Rożki Budyniowe (Waniliowe)

Rożki Budyniowe (Waniliowe)

Rożki Budyniowe (Waniliowe)
Kruche rożki budyniowe obtoczone w cukrze waniliowym. Przypominają smak dzieciństwa i rozpływają się w ustach.

rożki waniliowe

SKŁADNIKI:



    • 220 g mąki pszennej
    • 110 g masła miękkiego
    • 80 cukru pudru
    • 40 g budyniu waniliowego bez cukru
    • 2 żółtka
    • 2 łyżki mleka
    • 3-4 łyżki cukru waniliowego (domowej produkcji) do obtaczania ciasteczek

WYKONANIE:

  1. Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Owinąć folią i włożyć do lodówki na godzinę.
  2. Odrywać z ciuasta małe kawałki i formować rożki.
  3. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Piec w temperaturze 180°C przez ok. 12 minut.
  5. Po upieczeniu, jeszcze ciepłe, obtaczać w cukrze waniliowym.

SMACZNEGO :)

ciasteczka mąka masło cukier puder budyń jajka mleko cukier waniliowy

2 komentarze:

Sharing Buttons