Śliwki w boczku to znakomita przekąska zarówno na imprezę jak i na co dzień. Można ją serwować zarówno na ciepło jak i na zimno. Połączenie miękkiej, słodkiej śliwki ze słonym i chrupiącym boczkiem daje fantastyczne doznania smakowe. Koniecznie wypróbujcie moją ulubioną wersję z dodatkiem migdałów. Zapraszam!
SKŁADNIKI:
- 10 plasterków wędzonego boczku
- 10 suszonych śliwek kalifornijskich bez pestek
- 10 migdałów bez skórki
- 10 wykałaczek
WYKONANIE:
- Każdą śliwkę suszoną nadziać migdałem, a następnie owinąć plasterkiem boczku i spiąć wykałaczką.
- Gotowe ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.
- Podawać na gorąco lub na zimno.
Coś pysznego :)
OdpowiedzUsuńMariola mogę się poczęstować? Bardzo lubię śliwki w boczku :)
OdpowiedzUsuńzapraszam :)
UsuńJestem wierną fanką takiego połączenia :D
OdpowiedzUsuńPyszna przekąska, znakomite połączenie smaków:)
OdpowiedzUsuń