środa, 17 lutego 2016

Śliwki w Boczku

Śliwki w Boczku

Śliwki w Boczku
Śliwki w boczku to znakomita przekąska zarówno na imprezę jak i na co dzień. Można ją serwować zarówno na ciepło jak i na zimno. Połączenie miękkiej, słodkiej śliwki ze słonym i chrupiącym boczkiem daje fantastyczne doznania smakowe. Koniecznie wypróbujcie moją ulubioną wersję z dodatkiem migdałów. Zapraszam!


SKŁADNIKI:



    • 10 plasterków wędzonego boczku
    • 10 suszonych śliwek kalifornijskich bez pestek
    • 10 migdałów bez skórki
    • 10 wykałaczek


WYKONANIE:

  1. Każdą śliwkę suszoną nadziać migdałem, a następnie owinąć plasterkiem boczku i spiąć wykałaczką.
  2. Gotowe ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.
  3. Podawać na gorąco lub na zimno.

SMACZNEGO :)

przystawka boczek śliwki suszone migdały

5 komentarzy:

Sharing Buttons