środa, 10 lutego 2016

Kawowa Rozkosz

Kawowa Rozkosz

Kawowa Rozkosz
Bardzo delikatna i aksamitna kawa.


SKŁADNIKI:



    • porcja espresso
    • 100 ml skondensowanego mleka 7%
    • 50 ml mleka
    • łyżeczka kakao (np. Nesquik)
    • laska wanilii


WYKONANIE :)

  1. W garnuszku zagotować skondensowane mleko z przeciętą wzdłuż laską wanilii. Odstawić na 5 minut.
  2. Kakao rozpuścić w mleku, podgrzać, dodać espresso i wlać do szklanki.
  3. Połowę skondensowanego mleka wlać do kawy (bez laski wanilii). Drugą połowę ubić spieniarką i dolać z wierzchu.

SMACZNEGO :)

kawa espresso mleko skondensowane mleko kakao wanilia

3 komentarze:

  1. Uwielbiam w domu robić sobie kawy, które wyglądają jak te przygotowane w kawiarni. Ta właśnie też tak się prezentuje. Musi być pyszna!

    OdpowiedzUsuń
  2. Genialny pomysł! Przepis prosty, więc już wiem jaką kawę wypije jutro do śniadania :)

    OdpowiedzUsuń

Sharing Buttons