Bardzo delikatna i aksamitna kawa.
SKŁADNIKI:
- porcja espresso
- 100 ml skondensowanego mleka 7%
- 50 ml mleka
- łyżeczka kakao (np. Nesquik)
- laska wanilii
WYKONANIE :)
- W garnuszku zagotować skondensowane mleko z przeciętą wzdłuż laską wanilii. Odstawić na 5 minut.
- Kakao rozpuścić w mleku, podgrzać, dodać espresso i wlać do szklanki.
- Połowę skondensowanego mleka wlać do kawy (bez laski wanilii). Drugą połowę ubić spieniarką i dolać z wierzchu.
To ja poproszę na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam w domu robić sobie kawy, które wyglądają jak te przygotowane w kawiarni. Ta właśnie też tak się prezentuje. Musi być pyszna!
OdpowiedzUsuńGenialny pomysł! Przepis prosty, więc już wiem jaką kawę wypije jutro do śniadania :)
OdpowiedzUsuńKawa wygląda super i na pewno jest warta każdej minuty jej przygotowania
OdpowiedzUsuń