piątek, 15 stycznia 2016

Tosty z Pastą Rybną i Kaparami

Tosty z Pastą Rybną i Kaparami

Tosty z Pastą Rybną i Kaparami
Pyszna propozycja na śniadanie lub kolację.


SKŁADNIKI:



    • 100 g makreli wędzonej
    • 2 jajka ugotowane na twardo
    • łyżka majonezu
    • łyżka jogurtu naturalnego typu greckigo
    • łyżka kaparów w zalewie
    • 6 pomidorków koktajlowych
    • natka pietruszki do dekoracji
    • kiełki cebuli/brokuł do dekoracji
    • łyżeczka koncentratu pomidorowego
    • 6 kromek pieczywa tostowego
    • masło
    • pieprz


WYKONANIE:

  1. Jajka posiekać w drobną kostkę.
  2. Rybę oczyścić z ości i dodać do jajek. Następnie dodać majonez, jogurt grecki, koncentrat pomidorowy oraz pieprz i wszystko razem dokładnie wymieszać.
  3. Tosty opiec w tosterze lub opiekaczu. Każdy pokroić w trójkąty. Posmarować masłem i nałożyć pastę rybną,
  4. Każdą kanapeczkę przyozdobić pomidorkiem koktajlowym, natką pietruszki, kiełkami i kaparami.

SMACZNEGO :)

śniadanie makrela jajka majonez jogurt naturalny kapary pomidorki koktajlowe natka pietruszki kiełki cebuli koncentrat pomidorowy pieczywo tostowe masło pieprz

1 komentarz:

Sharing Buttons