czwartek, 14 stycznia 2016

Smażone Banany z Migdałami

Smażone Banany z Migdałami

Smażone Banany z Migdałami
Co można wyczarować z bananów? Na przykład taki oto szybki i prosty deser. Nie potrzeba wielu składników, aby powstało prawdziwe, kulinarne arcydzieło.


SKŁADNIKI(4 porcje):



    • 4 banany
    • łyżka soku z cytryny
    • 2 łyżki płatków migdałowych
    • 2-3 łyżki miodu
    • łyżka masła
    • 1/4 łyżeczki cynamonu
    • bita śmietana lub lody do podania


WYKONANIE:

  1. Na suchej patelni zrumienić delikatnie płatki migdałów. Dodać miód oraz cynamon. Gdy miód będzie płynny wlać sok z cytryny. Trzymać na małym ogniu, aż składniki się połączą.
  2. Banany obrać i przekroić wzdłuż na pół lub mniejsze kawałki. Na patelni rozpuścić masło i smażyć na nim banany po 2 minuty z każdej strony.
  3. Banany przełożyć na talerz polać sosem z płatkami migdałów i podawać na ciepło z dodatkiem bitej śmietany lub lodów.

SMACZNEGO :)

deser banany cytryna płatki migdałowe miód masło cynamon śmietanka kremówka
W krainie miodem płynącej - edycja 2

5 komentarzy:

  1. Banany lubię w każdej postaci:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię tak przyrządzone banany :)
    Dziękuję za udział w akcji "W krainie miodem płynącej..."

    OdpowiedzUsuń
  3. nie ma nic lepszego niż proste, szybkie desery! <3

    pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń

Sharing Buttons