poniedziałek, 4 stycznia 2016

Budyń Migdałowo - Waniliowy

Budyń Migdałowo - Waniliowy

Budyń Migdałowo - Waniliowy
Dzisiaj pyszny i zdrowy przepis dla dzieci - Budyń Migdałowy!


SKŁADNIKI:



    • 300 ml mleka migdałowego
    • 2 łyżki cukru
    • laska wanilii
    • łyżka czubata mąki ziemniaczanej
    • migdały prażone do dekoracji

WYKONANIE:

  1. Do garnka wlać 200 ml mleka migdałowego i dodać cukier.
  2. Laskę wanilii przekroić wzdłuż i wyciągnąć nożem ziarenka. Dodać do mleka i zagotować.
  3. Pozostałą część mleka wymieszać z mąką ziemniaczaną. Wlać na gotujące się mleko i szybko wymieszać, aż zgęstnieje.
  4. Wlać do przygotowanych wcześniej pucharków i przyozdobić prażonymi migdałami oraz dowolnymi owocami.

SMACZNEGO :)

deser mleko migdałowe cukier wanilia mąka ziemniaczana migdały prażone

3 komentarze:

Sharing Buttons