Dzisiaj szybkie danie: klopsiki w sosie paprykowym (ajvar) z makaronem świderki.
SKŁADNIKI:
- Klopsiki:
- 500 g wołowiny mielonej
- jajko
- mała cebulka
- łyżeczka musztardy
- sól i pieprz
- olej do smażenia
- Dodatkowo:
- 500 ml sosu ajvar
- 500 g makaronu świderki
- kolendra
WYKONANIE:
- Mięso wołowe połączyć z jajkiem, posiekaną cebulką, musztardą, solą oraz pieprzem. Wyrobić na gładką masę i formować małe klopsiki. Smażyć na oleju z każdej strony.
- Gotowe klopsiki wrzucić do sosu ajvar i razem dusić przez 10 minut.
- Makaron ugotować al'dente. Dodać do klopsików i wszystko razem połączyć.
- Podawać posypane kolendrą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz