środa, 2 września 2015

Klopsiki w Sosie Paprykowym

Klopsiki w Sosie Paprykowym

Klopsiki w Sosie Paprykowym
Dzisiaj szybkie danie: klopsiki w sosie paprykowym (ajvar) z makaronem świderki.


SKŁADNIKI:



  • Klopsiki:
    • 500 g wołowiny mielonej
    • jajko
    • mała cebulka
    • łyżeczka musztardy
    • sól i pieprz
    • olej do smażenia
  • Dodatkowo:
    • 500 ml sosu ajvar
    • 500 g makaronu świderki
    • kolendra

WYKONANIE:

  1. Mięso wołowe połączyć z jajkiem, posiekaną cebulką, musztardą, solą oraz pieprzem. Wyrobić na gładką masę i formować małe klopsiki. Smażyć na oleju z każdej strony.
  2. Gotowe klopsiki wrzucić do sosu ajvar i razem dusić przez 10 minut.
  3. Makaron ugotować al'dente. Dodać do klopsików i wszystko razem połączyć.
  4. Podawać posypane kolendrą.

SMACZNEGO :)

obiad wołowina jajka cebula musztarda sól pieprz olej ajvar makaron kolendra

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons