sobota, 4 lipca 2015

Lody z Masłem Orzechowym

Lody z Masłem Orzechowym

Lody z Masłem Orzechowym
Lody orzechowe o kremowej konsystencji bez dodatku jajek.


SKŁADNIKI:



    • 300 ml mleka
    • 200 ml śmietanki kremówki 30 %
    • 3-4 łyżki masła orzechowego
    • 1-2 łyżki cukru kryształ (opcjonalnie)

WYKONANIE:

  1. Wszystkie składniki umieścić w garnku. Mieszając trzepaczką rozpuścić masło orzechowe i cukier. Podgrzać do moment, aż cukier się rozpuścić.
  2. Schłodzić 4 godziny w lodówce.
  3. Zimną masę przelać do maszyny od lodów i dalej postępować według instrukcji producenta. 
  4. Dla tych co nie posiadają maszyny do lodów: masę przelać do pojemnika, włożyć do zamrażalki i co godzinę mieszać, aż do całkowitego zamarznięcia lodów.

SMACZNEGO :)

lody mleko śmietanka masło orzechowe cukier
Akcja lodowa 2015

3 komentarze:

Sharing Buttons