środa, 20 sierpnia 2014

Kalafior w Panierce

Kalafior w Panierce

Kalafior w Panierce
Tak przyrządzony kalafior może z powodzeniem zastąpić obiad lub służyć jako znakomity dodatek do drugiego dania.


SKŁADNIKI:



    • mały kalafior
    • 1/4 kostki masła
    • 2 jajka
    • bułka tarta
    • 1/3 łyżeczki vegety 
    • 1/4 łyżeczki pieprzu
    • sól


WYKONANIE:

  1. Kalafior podzielić na różyczki. Zalać wodą, dodać łyżeczkę soli i gotować przez 30 minut, aż będzie miękki. Odcedzić i wystudzić.
  2. Jajka roztrzepać, dodać vegetę oraz pieprz i ponownie wymieszać.
  3. Kalafior obtaczać w jajku, a następnie w bułce tartej.
  4. Smażyć na patelni na roztopionym maśle z każdej strony.
  5. Podawać na ciepło.

SMACZNEGO :)

przystawka kalafior masło jajka bułka tarta vegeta pieprz sól

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons