Polecam kolejną szybką sałatkę. Robi się ją dosłownie w 15 minut. Jest łagodna, lekka i smaczna.
SKŁADNIKI:
- 10 paluszków surimi
- opakowanie makaronu z zupki chińskiej
- 2 ogórki gruntowe
- pomidor
- 1/4 papryki czerwonej
- 1/4 papryki żółtej
- 1/4 papryki zielonej
- mała cebula
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- 3 łyżki majonezu
- sól i pieprz
WYKONANIE:
- Makaron połamać, zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut. Odcedzić, a następnie wystudzić.
- Paluszki surimi skropić sokiem z cytryny i pokroić w talarki.
- Papryki pokroić w kostkę.
- Ogórka obrać i pokroić.
- Pomidora pokroić w kostkę.
- Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
- Wszystkie składniki przełożyć do miski: makaron, surimi, ogórki, pomidor, papryki, cebulę, 3/4 posiekanego szczypiorku, majonez. Wszystko razem dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Przełożyć do miski i udekorować pozostałą częścią szczypiorku. Można podawać od razu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz