Moja dzisiejsza propozycja na obiad to roladki z pieczarkami. Bardzo smaczne, soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz.
SKŁADNIKI:
- polędwiczka wieprzowa
- 300 g pieczarek
- duża cebula
- łyżka masła
- pieprz i sól
- 2 duże jajka
- bułka tarta
- olej do smażenia
WYKONANIE:
- Polędwiczkę wieprzową pokroić na plastry o grubości 2 cm. Rozbić tłuczkiem do mięsa na cienkie kotlety.
- Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w kostkę.
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Masło rozpuścić na patelni i podsmażyć na nim cebulę oraz pieczarki. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
- Jajka rozbić na głębokim talerzu i roztrzepać widelcem. Doprawić solą oraz pieprzem.
- Na kotlety nakładać farsz z pieczarek. Zwinąć w roladę, obtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej.
- Roladki podsmażyć z każdej strony na oleju.
Przepyszne takie roladki :)
OdpowiedzUsuńTo m nie masz, już bym na jednej takiej roladce nie poprzestała :)
OdpowiedzUsuń