czwartek, 26 listopada 2015

Roladki z Pieczarkami

Roladki z Pieczarkami

Roladki z Pieczarkami
Moja dzisiejsza propozycja na obiad to roladki z pieczarkami. Bardzo smaczne, soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz.


SKŁADNIKI:



    • polędwiczka wieprzowa
    • 300 g pieczarek
    • duża cebula
    • łyżka masła
    • pieprz i sól
    • 2 duże jajka
    • bułka tarta
    • olej do smażenia

WYKONANIE:

  1. Polędwiczkę wieprzową pokroić na plastry o grubości 2 cm. Rozbić tłuczkiem do mięsa na cienkie kotlety.
  2. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w kostkę.
  3. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Masło rozpuścić na patelni i podsmażyć na nim cebulę oraz pieczarki. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
  4. Jajka rozbić na głębokim talerzu i roztrzepać widelcem. Doprawić solą oraz pieprzem.
  5. Na kotlety nakładać farsz z pieczarek. Zwinąć w roladę, obtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej.
  6. Roladki podsmażyć z każdej strony na oleju.

SMACZNEGO :)

obiad polędwica wieprzowa pieczarki cebula masło pieprz sól jajka bułka tarta olej

2 komentarze:

  1. To m nie masz, już bym na jednej takiej roladce nie poprzestała :)

    OdpowiedzUsuń

Sharing Buttons