wtorek, 12 czerwca 2018

Pasta z Kurczaka i Soczewicy

Pasta z Kurczaka i Soczewicy

Pasta z Kurczaka i Soczewicy
Lekka i delikatna pasta z kurczakiem i soczewicą, idealna na kanapki.


SKŁADNIKI:



  • 1/2 piersi z kurczaka
  • mała marchewka
  • 1/3 pietruszki
  • 1/3 szklanki czerwonej soczewicy
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • łyżeczka musztardy
  • łyżeczka suszonego lubczyku
  • sól i pieprz

WYKONANIE:

  1. W małym garnku umieścić pierś z kurczaka, obraną marchewkę oraz pietruszką. Zalać wodą i gotować przez 10 minut. Następnie dodać lubczyk, sól oraz pieprz.
  2. Czerwoną soczewicę wsypać na sitko i płukać zimną wodą. Dodać do gotującego się kurczaka. Gotować z bulionem na małym ogniu przez 15 minut do miękkości. Zawartość garnka odcedzić na sitku i wystudzić.
  3. Schłodzone składniki wrzucić do blendera, dodać jogurt, majonez oraz musztardę i zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku pieprzem.
  4. Pastę nakładać na pieczywo i udekorować dowolnymi składnikami.

SMACZNEGO :)

śniadanie filet z kurczaka marchewka pietruszka czerwona soczewica majonez jogurt grecki musztarda lubczyk sól pieprz

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons