środa, 10 stycznia 2018

Rogaliki Francuskie z Nutellą

Rogaliki Francuskie z Nutellą

Rogaliki Francuskie z Nutellą
Ekspresowe rogaliki z gotowego ciasta francuskiego.


SKŁADNIKI:



    • opakowanie ciasta francuskiego
    • kilka łyżek nutelli
    • 1/3 szklanki orzechów laskowych bez skórki
    • jajko roztrzepane z łyżką mleka

WYKONANIE:

  1. Orzechy drobno posiekać.
  2. Stolnicę oprószyć mąką. Wyłożyć na nią ciasto francuskie i pozostawić w cieple na 15 minut.
  3. Przekroić nożem wzdłuż na dwa prostokąty, a następnie wykroić podłużne trójkąty. Każdy posmarować nutellą i zwinąć w rogalika. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Posmarować roztrzepanym jajkiem z dodatkiem łyżki mleka i posypać orzeszkami.
  5. Piec w temperaturze 200°C przez ok. 15 minut do zarumienienia. Wyjąć, przestudzić i podawać oprószone cukrem pudrem.

SMACZNEGO :)

ciasteczka ciasto francuskie nutella orzechy laskowe jajka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons