Ekspresowe rogaliki z gotowego ciasta francuskiego.
SKŁADNIKI:
- opakowanie ciasta francuskiego
- kilka łyżek nutelli
- 1/3 szklanki orzechów laskowych bez skórki
- jajko roztrzepane z łyżką mleka
WYKONANIE:
- Orzechy drobno posiekać.
- Stolnicę oprószyć mąką. Wyłożyć na nią ciasto francuskie i pozostawić w cieple na 15 minut.
- Przekroić nożem wzdłuż na dwa prostokąty, a następnie wykroić podłużne trójkąty. Każdy posmarować nutellą i zwinąć w rogalika. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Posmarować roztrzepanym jajkiem z dodatkiem łyżki mleka i posypać orzeszkami.
- Piec w temperaturze 200°C przez ok. 15 minut do zarumienienia. Wyjąć, przestudzić i podawać oprószone cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz