Danie, które zawsze jemy z dreszczykiem emocji, czyli kotlet grzybowy z kani ;).
SKŁADNIKI:
- 2 kanie
- 500 ml mleka
- 2 jajka
- bułka tarta
- sól i pieprz
- masło do smażenia
WYKONANIE:
- Kapelusze kani dokładnie oczyścić i umyć. Ułożyć w misce, zalać mlekiem i odstawić na godzinę do namoczenia.
- Ułożyć na ręcznikach papierowych i odsączyć z nadmiaru mleka.
- Na talerzu roztrzepać jajko z solą oraz pieprzem. Następnie obtoczyć kanie w jajku i bułce tartej.
- Smażyć na roztopionym maśle z obu stron na złoty kolor.
Uwielbiam kanie, ale nigdy nie próbowałem takiego przepisu. Sezon na grzyby, więc warto spróbować :)
OdpowiedzUsuńJADlam pychotka
OdpowiedzUsuńala schabowy, polecam:)
OdpowiedzUsuńCiekawie musi smakować taki kotlecik ala schabowy z kani. Muszę koniecznie tego spróbować.
OdpowiedzUsuń