czwartek, 21 września 2017

Kania a'la Schabowy

Kania a'la Schabowy

Kania a'la Schabowy
Danie, które zawsze jemy z dreszczykiem emocji, czyli kotlet grzybowy z kani ;).

kania smażona

SKŁADNIKI:



    • 2 kanie
    • 500 ml mleka
    • 2 jajka
    • bułka tarta
    • sól i pieprz
    • masło do smażenia

WYKONANIE:

  1. Kapelusze kani dokładnie oczyścić i umyć. Ułożyć w misce, zalać mlekiem i odstawić na godzinę do namoczenia.
  2. Ułożyć na ręcznikach papierowych i odsączyć z nadmiaru mleka.
  3. Na talerzu roztrzepać jajko z solą oraz pieprzem. Następnie obtoczyć kanie w jajku i bułce tartej.
  4. Smażyć na roztopionym maśle z obu stron na złoty kolor.

SMACZNEGO :)

obiad kanie mleko jajka bułka tarta sól pieprz jajka

4 komentarze:

  1. Uwielbiam kanie, ale nigdy nie próbowałem takiego przepisu. Sezon na grzyby, więc warto spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawie musi smakować taki kotlecik ala schabowy z kani. Muszę koniecznie tego spróbować.

    OdpowiedzUsuń

Sharing Buttons