Krem czekoladowo-orzechowy jest tym co małe łasuchy uwielbiają. Intensywny smak czekolady z lekką nutą orzechów. Polecam, choć w małej ilości ;).
SKŁADNIKI:
- 80 g czekolady gorzkiej
 - 100 ml śmietanki kremówki 30 %
 - 2 łyżki masła orzechowego
 - dodatkowo: cynamon lub ziarenka wanilii
 
WYKONANIE:
- Czekoladę gorzką pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka o grubym dnie, wlać śmietankę kremówkę i mieszając cały czas rozpuścić.
 - Na koniec dodać masło orzechowe i bez gotowania połączyć razem z masą czekoladową. Można dodać ziarenka wanilii lub cynamon.
 - Gorącą masę lekko przestudzić. Rozlać do małych kieliszków i schładzać przez kilka godzin.
 - Przed podaniem można udekorować bitą śmietaną i owocami.