Interesujące połączenie smaków cukinii i kokosa. Szyba i prosta zupa, a do tego bardzo smaczna :).
SKŁADNIKI:
- 4 młode cukinie
- 2 szklanki bulionu
- 300 ml mleczka kokosowego
- 2 szczypty gałki muszkatałowej
- sok z limonki
- 2 łyżki masła
- 100 g ryżu
- sól i pieprz
WYKONANIE:
- Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
- Cukinię umyć i pokroić w kostkę.
- Do garnka o grubym dnie włożyć masło i cukinię. Lekko podsmażyć.
- Dodać bulion i gotować, aż cukinia będzie miękka.
- Gotową zupę zmiksować w blenderze.
- Dodać mleczko kokosowe, sok z limonki, doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatałową. Ponownie zagotować.
- Podawać z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz