poniedziałek, 30 czerwca 2014

Zupa z Cukinii i Kokosa

Zupa z Cukinii i Kokosa

Zupa z Cukinii i Kokosa
Interesujące połączenie smaków cukinii i kokosa. Szyba i prosta zupa, a do tego bardzo smaczna :).

SKŁADNIKI:



    • 4 młode cukinie
    • 2 szklanki bulionu
    • 300 ml mleczka kokosowego
    • 2 szczypty gałki muszkatałowej
    • sok z limonki
    • 2 łyżki masła
    • 100 g ryżu
    • sól i pieprz

WYKONANIE:

  1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
  2. Cukinię umyć i pokroić w kostkę.
  3. Do garnka o grubym dnie włożyć masło i cukinię. Lekko podsmażyć.
  4. Dodać bulion i gotować, aż cukinia będzie miękka.
  5. Gotową zupę zmiksować w blenderze.
  6. Dodać mleczko kokosowe, sok z limonki, doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatałową. Ponownie zagotować.
  7. Podawać z ryżem.

SMACZNEGO :)

zupa cukinia bulion mleczko kokosowe gałka muszkatałowa sok z limonki masło ryż sól pieprz
Wegetariański obiad III

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons