Będąc w Portugalii miałam przyjemność spróbować tej przepysznej pasty podanej z chrupiącym i świeżym pieczywem w towarzystwie oliwek. Przygotowując tę pastę polecam poszukać sardynek bez skóry i ości. Mi udało się kupić takie w Portugalii i przywieść kilka puszek do Polski. Polecam :)
SKŁADNIKI:
- puszka sardynek
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki majonezu
- mała cebulka
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- słodka papryka w proszku
- sól i pieprz
WYKONANIE:
- Sardynki odcedzić z zalewy i oczyścić. Rozgnieść widelcem.
- Cebulę pokroić w drobną kostkę.
- Do ryby dodać cebulę, majonez, oliwę, natkę pietruszki oraz przyprawy. Wszystko razem wymieszać.
- Podawać z pieczywem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz