Pyszna propozycja na zdrowe śniadanie. Kolorowo i zdrowo na talerzu. Polecam :).
SKŁADNIKI:
- 2 bataty
- mała cebula
- papryka czerwona
- 4 łyki oliwy
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
- 1/3 łyżeczki kminku mielonego
- 80 g szpinaku świeżego
- mała puszka czarnej fasolki
- sól i pieprz
- jajka
- awokado
WYKONANIE:
- Bataty pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w paski.
- Na patelni podgrzać oliwę. Dodać bataty, cebulę, paprykę, sól, pieprz i kminek mielony. Wymieszać i smażyć przez 12 minut.
- Następnie dodać pokrojony szpinak i dalej smażyć przez 3 minuty. Na koniec dodać czarną fasolę i wymieszać razem składniki.
- Słodkie bataty podawać z jajkiem sadzonym i plastrami awokado. Posypać z wierzchu pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz