Urocze babeczki czekoladowe z serkiem Philadelphia Milka - polecam zwłaszcza przepyszny krem zrobiony na jego bazie:) Na zdjęciu tylko jedna babeczka, gdyż tylko jedną udało mi się uratować do zdjęcia przed zjedzeniem :)
SKŁADNIKI (12 babeczek):
- kostka masła
- 1/2 szklanki cukru kryształ
- 4 jajka
- 2 szklanki mąki
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- 1/2 drobno posiekanej czekolady gorzkiej
- 2-3 opakowania serka Philadelfia Milka
- 250 ml śmietanki kremówki
WYKONANIE:
- Miękkie masło zmiksować z cukrem kryształ na puszystą masę.
- Dodać jajka i ponownie zmiksować wszystko razem.
- Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Dodawać po łyżce do masy cały czas mieszając.
- Do gotowego ciasta dodać posiekaną czekoladę i wymieszać łyżką.
- Foremki do babeczek wyłożyć papilotkami. Nakładać łyżką do wszystkich foremek po takiej samej ilości ciasta.
- Piec przez ok. 20-25 minut w temperaturze 170ºC. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy są już upieczone. Wystudzić.
- Śmietanę kremówkę ubijać krótko tak, aby całkowicie nie stężała. Dodać serki i znów krótko ubijać aż składniki się połączą.
- Udekorować masą przy użyciu tylki. Przyozdobić według uznania.
Super!
OdpowiedzUsuńPiękne:)ależ muszą być pyszne:)
OdpowiedzUsuń