Strony

sobota, 26 marca 2016

Jajka Faszerowane Szynką

Na wielkanocne śniadanie proponuję jajka faszerowane szynką. Wystarczy połączyć ze sobą kilka składników, żeby otrzymać na prawdę smaczną przystawkę.


SKŁADNIKI:



    • 6 jajek
    • 150 g szynki konserwowej
    • 2-3 łyżki majonezu
    • łyżka jogurtu greckiego
    • łyżeczka chrzanu ze słoiczka
    • szczypiorek
    • pieprz

WYKONANIE:

  1. Jajka ugotować na twardo. Obrać, przekroić na pół i wydrążyć żółtka.
  2. Żółtka, szynkę, majonez, jogurt i chrzan włożyć do blendera i połączyć razem.
  3. Tak przyrządzoną pastą faszerować jajka.
  4. Posypać z wierzchu szczypiorkiem i grubo mielonym pieprzem.

SMACZNEGO :)

przystawki jajka szynka majonez jogurt chrzan szczypiorek pieprz

1 komentarz: