sobota, 4 kwietnia 2020

Pasta z Sardynek po Portugalsku

Pasta z Sardynek po Portugalsku

Pasta z Sardynek po Portugalsku
Będąc w Portugalii miałam przyjemność spróbować tej przepysznej pasty podanej z chrupiącym i świeżym pieczywem w towarzystwie oliwek. Przygotowując tę pastę polecam poszukać sardynek bez skóry i ości. Mi udało się kupić takie w Portugalii i przywieść kilka puszek do Polski. Polecam :)


SKŁADNIKI:



    • puszka sardynek
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 łyżki majonezu
    • mała cebulka
    • łyżka posiekanej natki pietruszki
    • słodka papryka w proszku
    • sól i pieprz

WYKONANIE:

  1. Sardynki odcedzić z zalewy i oczyścić. Rozgnieść widelcem.
  2. Cebulę pokroić w drobną kostkę.
  3. Do ryby dodać cebulę, majonez, oliwę, natkę pietruszki oraz przyprawy. Wszystko razem wymieszać.
  4. Podawać z pieczywem

SMACZNEGO :)

śniadanie sardynki oliwa majonez ceula natka pietruszki papryka słodka sól pieprz

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons